Uvjeti kupnje

 1. OPĆE ODREDBE

Ova internetska stranica je u vlasništvu trgovačkog društva Rica gluten free d.o.o. (dalje u tekstu Rica gluten free d.o.o.). Rica gluten free d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja ove internetske stranice koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Uvjeti kupnje propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje ove internetske stranice. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima kupnje te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima.

Pristup na ove internetske stranice ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti, koje su izvan kontrole trgovačkog društva Rica gluten free d.o.o. koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi materijali koji se nalaze na ovim internetskim stranicama ekskluzivno su intelektualno vlasništvo trgovačkog društva Rica gluten free d.o.o. i mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Rica gluten free d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

 1. OSNOVNI POJMOVI

U ovim Uvjetima kupnje kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom ove internetske stranice.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

 • OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Rica gluten free d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje ovih internetskih stranica.

 • CIJENA

Rica gluten free d.o.o. obvezuje se jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om. Troškovi plaćanja, dostave i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Rica gluten free d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno, vidljivo i čitko označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, trgovačko društvo Rica gluten free d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima, koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave.

 • PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na ovoj internetskoj stranici napravljeni su prema bazi podataka trgovačkog društva Rica gluten free d.o.o. i trenutnoj raspoloživosti.

Fotografije proizvoda su simbolične i informativnog karaktera, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Rica gluten free d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji, ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti s obzirom na moguće različite postavke ekrana na računalu kupca i razlike u percepciji boja na zaslonu kupca.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na ovoj internetskoj stranici podložni su kvarovima i nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti podataka o proizvodima prikazanih na ovoj internetskoj stranici, Rica gluten free d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu.

U slučaju istovremenog naručivanja više korisnika na ovoj internetskoj stranici, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na Rica gluten free d.o.o. skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Rica gluten free d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, kupcu će javiti rok u kojem će proizvod biti dostupan te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz ponude, koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži naručenom proizvodu (koji nije raspoloživ).

 1. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena.

Klikom na gumb "Dodaj u košaricu” kod svakog artikla isti se uvrštava u „Košaricu".

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda izražene su s već uračunatim PDV-om. Pristupom meniju „Košarica" kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu" kupuje se klikom na tipku „Završi kupnju".

Nakon pritiska na tipku „Završi kupnju", kupac pristupa u obrazac narudžbe u kojem upisujete osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja, potrebno je unijeti podatke osobe kojoj se šalje paket. Ako kupac želi paket preuzeti osobno u poslovnici Rica gluten free, Verdijeva 3b, Rijeka, mora označiti tu opciju.

Idući korak je odabir plaćanja.

Nakon odabira plaćanja, prikazati će se svi podaci narudžbe te cijena dostave. Kupac potvrđuje narudžbu klikom na gumb „Pošalji narudžbu”.

Na ekranu će biti istaknut broj narudžbe, mogućnost ispisa narudžbe i obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

 1. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada Rica gluten free d.o.o. putem internetskih stranica, elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Rica gluten free d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • da li je poruka u Junk/Spam folderu;

 • da li je mailbox pun;

 • da li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na internetsku stranicu, te ako nisu kupac treba ponoviti proces naručivanja.


Kupac može i direktno kontaktirati Rica gluten free d.o.o. poslovnicu na broj 051 374 593 ili na 098 459 761 te provjeriti svoju narudžbu. Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Rica gluten free d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrano internet bankarstvo, virman ili opća uplatnica, Rica gluten free d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Rica gluten free d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 1. PLAĆANJE

Naručenu robu moguće je platiti:

 • Internet bankarstvom

 • Općom uplatom, virmanom

 • Pri osobnom preuzimanju u poslovnici gotovinom ili karticom

Izborom plaćanja putem Internet bankarstva, opće uplatnice, virmana po završetku narudžbe e-mailom ćemo Vam poslati ponudu. Ponudu možete platiti prema prethodno izabranom načinu plaćanja.

Ukoliko je izvršena uplata, a Rica gluten free d.o.o. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, kupac će u primjerenom roku biti obaviješten, ponuditi će mu se zamjenski proizvodi a ukoliko to kupac ne želi Rica gluten free d.o.o.  izvršiti će povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Rica gluten free d.o.o.  izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.
Kod izbora modela plaćanja Internet bankarstvom ili općom uplatnicom/virmanom, robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od kupnje.

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

 1. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA

Svim upisanima u mailing listu, te pratiteljima Facebook stranice u vlasništvu Rica gluten free d.o.o., povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Kupone možemo dijeliti i u suradnji s različitim medijima i drugim digitalnim mrežama.

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta u polje KUPON KOD, upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga – i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici" u drugom i trećem koraku procesa plaćanja. Pogodnosti kupona moraju se iskoristiti prije završetka Vaše kupovine.

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona.

 1. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju je odabrao Rica gluten free d.o.o. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drugačije naznačeno (naznaka „besplatna dostava").

 • CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave iznosi:
 • 35,00 kuna za vrijednost narudžbe do 399,00 kuna

 • BESPLATNA je za sve narudžbe iznad 399,00 kuna

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

 • VRIJEME DOSTAVE

Sve narudžbe dostavljaju se od utorka do petka između 08:00 i 16:00 sati. Pošiljke obično budu dostavljene unutar 24 sata. Maksimalno vrijeme dostave je 2 radna dana ili 48 sati, osim za otoke, od trenutka zaprimljene narudžbe ili uplate, prema izabranom modelu plaćanja. Dostava na otoke se vrši sukladno rasporedu dostavne službe, te može trajati duže od gore navedenog.

Za narudžbe primljene do 11 sati radnim danom od ponedjeljka do četvrtka, a kod kojih je plaćanje izvršeno ,naručenu robu isti dan predajemo dostavnoj službi. U slučaju primitka narudžbe nakon 11 sati radnim danom, naručenu robu predajemo dostavnoj službi sljedeći radni dan.

U slučaju plaćanja Internet bankarstvom, općom uplatnicom ili virmanom, narudžbu šaljemo po primitku potvrde uplate. Za e-mailom/faksom zaprimljenu potvrdu uplate do 11 sati radnim danom, naručenu robu isti dan predajemo dostavnoj službi. U slučaju primitka potvrde uplate nakon 11 sati radnim danom, naručenu robu predajemo dostavnoj službi sljedeći radni dan.

Obvezujemo se da ćemo vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Kada Rica gluten free d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

 • NEUSPJELA DOSTAVA/NEPOZNATA ADRESA

U slučaju da u vrijeme dogovorene dostave niste kod kuće, dostavljač će vas nazvati i s vama dogovoriti novi termin dostave. Molimo vas da nam najavite na 098 459 761, ako niste u mogućnosti zaprimiti narudžbu prema ranijem odabiru termina.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavljač će pokušati stupiti u kontakt s primateljem i dogovoriti vrijeme i eventualno drugu adresu za dostavu.

U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u Rica gluten free d.o.o., a kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena sljedeća mogućnost:

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom/telefonom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja;

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom/telefonom, ponovo dostavi na drugu adresu kupca odnosno primatelja.

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, smatrati će se da je odustao od kupnje.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Rica gluten free d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

 1. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Rica gluten free d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Rica gluten free d.o.o. jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Rica gluten free d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) kojeg kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

 1. PISANI PRIGOVORI, POVRAT, REKLAMACIJE, ZAMJENA

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti pisani prigovor u zakonskom roku od 14 dana od primitka pošiljke, e-mailom na info@rica.hr, poštom na adresu: Rica gluten free d.o.o., Verdijeva 3b, 51000 Rijeka ili putem online obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena;

 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja;

 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Rica gluten free d.o.o. će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja te odgovoriti u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Rica gluten free d.o.o. će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

Robu će preuzeti Rica gluten free d.o.o. ili njegov ugovorni logistički partner, na adresi na koju je bila isporučena ili na drugoj adresi, prema prethodnom dogovoru s kupcem.

Kupac je dužan robu predati Rica gluten free d.o.o. bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Kupac može robu sam vratiti na adresu Rica gluten free d.o.o. o svom trošku, o čemu treba prethodno obavijestiti trgovačko društvo Rica gluten free d.o.o..

Rica gluten free d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio za proizvode iz prigovora, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Rica gluten free d.o.o. roba vraćena ili nakon što je dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

 1. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Online obrazac za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Rica gluten free d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Rica gluten free d.o.o. roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati na adresu Rica gluten free d.o.o. bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 1. PRIMJENA UVJETA KUPNJE

Korištenjem usluga Rica gluten free d.o.o. internetske trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ove internetske stranice sadrži informacije o proizvodima i uslugama Rica gluten free d.o.o., te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internetska trgovina.

Rica gluten free d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ovih internetskih stranica, te korištenjem informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 1. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio Ugovora.Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Naša briga i nastojanje da inovacijom i razvojem pomognemo osobama s posebnim prehrambenim potrebama rezultirala je novim uspjehom u našoj misiji.
Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

U RICA škrinjici nalazi se preko trideset različitih vrsta sigurnih gluten free proizvoda, a pet najprodavanijih ponosno nosi plavu markicu sigurnosti, odnosno jamstveni žig ''gluten free'' NZZJZ PGŽ.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se