Sigurnost

 
Pored toga što pomno biramo one sirovine koje su prošle sve zakonom određene provjere sastava i kvalitete, naši su gotovi proizvodi pod budnim okom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, kao mjerodavnog tijela koje nepristrano vrši ispitivanja u cilju njihove zdravstvene ispravnosti i sigurnosti za konzumaciju.
 
Analiza proizvoda provodi se na način da se svaki novi proizvod kontrolira tijekom dva tjedna svaki dan, nakon toga jedan mjesec jednom tjedno i zatim jednom mjesečno. Analiza proizvoda provodi se za svaki proizvod posebno.
 
Uzorkovanje se vrši bez najave mjesta, vremena i proizvoda u mjesečnoj dinamici, kako bi se izbjegla bilo kakva mogućnost manipulacije. Sve dosadašnje analize potvrdile su izvrsnost Rica proizvoda, a najprodavaniji ponosno nose plavu markicu sigurnosti BEZ GLUTENA Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
 
Za određivanje glutena u hrani koristi se Romer Labs kit AgraQuant Gluten 12 Assay s kojim se gluten određuje u rasponu koncentracija od 4-200 mg/kg. Kit sadrži sve reagense i standarde potrebne za analizu. Na slikama u galeriji vidi se i sva ostala oprema i pribor koji je potreban za analizu, a to su mikropipete na stalku, zatim odgovarajući nastavci za mikropipete, epruvete.
 
Imunoenzimski ELISA test je biokemijska tehnika kojom se prisutni gluten u uzorcima hrane veže na specifična antitijela na stijenkama jažica, a vezani se gluten određuje dodavanjem enzimskog supstrata pri čemu se stvara obojeni produkt.
 
Nastali intenzitet boje proporcionalan je koncentraciji glutena u analiziranom uzorku, a mjeri se na fotometru pri 450 nm. Pločica sa jažicama u kojima je obojena otopina automatski se stavlja u instrument gdje se mjeri intenzitet boje što se vidi na ekranu. Koncentracija ukupnog glutena u uzorku određuje se na osnovu izmjerene apsorpcije uzorka u odnosu na apsorpciju standardne otopine poznate koncentracije.
 
Do današnjeg dana napravljeno je preko stotinu analiza različitih proizvoda iz RICA asortimana i gotovo su svi analizirani proizvodi bili manji od 4 ppm, u usporedbi s dozvoljenih 20 ppm.
 
Stoga možete biti apsolutno sigurni u ispravnost naših proizvoda i njihovu sigurnost za vaše zdravlje.
 
Birate i dalje bez glutena! Birajte i dalje RICU!


Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Naša briga i nastojanje da inovacijom i razvojem pomognemo osobama s posebnim prehrambenim potrebama rezultirala je novim uspjehom u našoj misiji.
Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

U RICA škrinjici nalazi se preko trideset različitih vrsta sigurnih gluten free proizvoda, a pet najprodavanijih ponosno nosi plavu markicu sigurnosti, odnosno jamstveni žig ''gluten free'' NZZJZ PGŽ.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se