Kvinoja zrno 250g

Šifra: #111
4,00 €

Dodaj u košaricu

Sjemenke kvinoje bile su pored kukuruza osnovna prehrambena namirnica naroda Inka. Njena revitalizacija kreće nakon što su znanstvenici iz NASA-e otkrili kako im je upravo ona poslužila u potrazi super namirnice za prehranu astronauta. Ova "pseudožitarica" ili "super zrno" kompletan je izvor bjelančevina jer sadrži 9 esencijalnih aminokiselina te aminokiselinu koja je važna za rast i oporavak tkiva.

Od vitamina sadrži sve glavne vitamine A, E, B skupine, minerale, kalcij, magnezij, fosfor. Naročito je omiljena u veganskoj prehrani jer sadrži više kalcija od mlijeka i bjelančevina od mesa. Laganim tostiranjem sjemenke potaknuti ćete njen orašasti okus. Preporuka je prije kuhanja isprati njen gorkasti okus pod mlazom vode.

Kuhajte ju u omjeru 1:2 tekućine dvadesetak minuta na laganoj vatri. Dodavajte ju salatama, varivima, kašama, voću ili u različita slana jela kao zamjenu za meso.

Sastav: 100% zrno kvinoje

Nutritivna vrijednost u 100g:

 

Energetska vrijednost

1539 kJ / 386 kcal

Masti

6,7 g

od toga zasićene masne kiseline

0,7 g

Ugljikohidrati

64,2 g

od kojih šećeri

0 g

Bjelančevine

14,1 g

Vlakna

7 g

Napomena: Čuvati na suhom i hladnom mjestu

Rok trajanja otisnut na proizvodu.

Pakira i stavlja na tržište: Rica gluten free

Porijeklo: Hrvatska






Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Rica - prvi gluten free lokal u Hrvatskoj

Naša briga i nastojanje da inovacijom i razvojem pomognemo osobama s posebnim prehrambenim potrebama rezultirala je novim uspjehom u našoj misiji.
Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

Pet RICA proizvoda nosi jamstveni žig

U RICA škrinjici nalazi se preko trideset različitih vrsta sigurnih gluten free proizvoda, a pet najprodavanijih ponosno nosi plavu markicu sigurnosti, odnosno jamstveni žig ''gluten free'' NZZJZ PGŽ.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se