Rica na svjetskom IBA sajmu

 

Od 12. do 17. rujna 2015. godine njemački grad München bio je središnje mjesto okupljanja stručnjaka iz pekarske, slastičarske, hotelijerske i ugostiteljske djelatnosti i industrije. U njemu se održao IBA sajam čija tradicija seže sve do 1949. godine od kada prezentira aktualne i inovativne tehnologije i tehnike u proizvodnji pekarskih i slastičarskih proizvoda te se kao takav može smatati platformom i indikatorom daljnjeg razvoja navedenog poslovnog sektora. O veličini i važnosti međunarodnog IBA sajma najbolje govore brojke – posjetilo ga je više od 77.500 ljudi iz 170 svjetskih zemalja, dok je na njemu izlagalo oko 1.300 izlagača iz 58 različitih država.

 

Na IBA sajmu su se mogle pronaći najbolje priznate delicije poput različitih kruhova, peciva, keksa, čokolade, grickalica, slatkiša, kolača, torti te vrhunske sirovine. Također, svi prisutni mogli su se upoznati s najnovijim trendovima u materijalima za pakiranje proizvoda, cjelokupnoj proizvodnoj opremi i strojevima.

 

Tim tvrtke Kroasana Opatija posjetio je IBA sajam s misijom pronalaska optimalnih strojeva za proširenje proizvodnje svog bezglutenskog Rica asortimana koji će moći kvalitetno tretirati zahtjevna gluten free tijesta. Iznimno smo zadovoljni jer smo uspjeli ostvariti čitav niz uspješnih kontakata s vodećim svjetskim proizvođačima pekarske i slastičarske opreme te smo sigurni kako će se u budućnosti naša Rica nastaviti razvijati ne samo kao brand, već i kao važan prehrambeni proizvod za ljude kojima je hrana lijek.

 

Automatizacija i optimizacija našeg pogona omogućit će nam širenje proizvodnje te dimenzionirati naše želje da za tri godine, kada se IBA sajam ponovno bude održavao, predstavimo svoju Ricu i zemlju iz koje dolazimo sa svim svojim jedinstvenostima i prednostima jer ono što smo odmah primjetili, na sajmu je bilo premalo proizvoda s certificiranom gluten free oznakom. Možda smo i mi ti koji će donijeti dio promjena do 2018. Ono što je sigurno je to da i nakon ovog velikog svjetskog sajma čvrsto vjerujemo u svoju misiju i viziju proizvodnje kruha, peciva i kolača za ljude s posebnim prehrambenim potrebama.