Nova bezglutenska slastica

Kroasana Opatija razvila je prvi, domaći, bezglutenski asortiman pekarskih i slastičarskih proizvoda simboličnog imena Rica. U tijesnoj interakciji i uz veliku potporu tvrtke Kraš, jedan dio Rica asortimana, ususret Svjetskom danu svjesnosti o celijakiji (16.5.), javnosti se predstavio 15. svibnja 2015. godine, u Choco baru na samom Korzu gdje su svi zainteresirani mogli besplatno degustirati novu bezglutensku čokoladnu slasticu naziva Dora gluten free, ali i već poznate kekse od heljde, tapioku, muffine, pitu od jabuka, čupavce... Također, mnogi su se na događaju htjeli bolje informirati te su od prisutnih stručnjaka prikupili vrijedne savjete o prednostima prelaska na prehranu bez glutena, odgovore na pitanja što je zapravo celijakija i kako izgleda život s njom, kako se testirati na celijakiju i još puno toga. Na ovaj je način opatijska tvrtka Kroasana, u suradnji s tvrtkom Kraš, odlučila svim građanima Rijeke približiti bezglutensku prehranu te ih zainteresirati za veću edukaciju o doživotnoj intoleranciji na bjelančevinu gluten koja pogađa sve više osoba, a samo se kod rijetkih dijagnosticira.

 

Kroasana i Kraš dugogodišnji su partneri, a sada su udružili snage i odlučili pomoći onima kojima bezglutenska prehrana nije samo potreba, već i nužnost. Iz navedenog razloga, cjelokupna akcija Biram bez glutena imala je veliki humanitarni karakter gdje se, na inicijativu Kroasane, organiziralo prikupljanje sredstava koja će se donirati riječkoj Udruzi oboljelih od celijakije RICO.

 

Akcije poput ove ujedno su i motivatori i akceleratori dobre poslovne ideje, ali i cjelokupnog poboljšanja svakodnevnog života i zdravlja svih pojedinaca. Stoga je iznimno važno nastaviti razvijati projekte koji će dovesti do potpune transformacije i unaprijeđenja ljudske prehrane na svim razinama. Ako je suditi po odazivu i iskazanom interesu od strane prolaznika, ali i gostiju Choco bara Kraš, mnogi građani su vrlo pozitivno pozdravili napore i uložen trud svih involviranih u akciju, a za njen daljnji razvoj i širenje neizostavna će biti podrška gradskih i županijskih vlasti.