Kroasana i Svjetski dan hrane i kruha

U tendenciji očuvanja zdravlja i prevenciji ozbiljnih bolesti uzrokovanih prevelikim unosom soli u svakodnevnoj prehrani, tvrtka Kroasana je uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a u svjetlu obilježavanja Svjetskog dana hrane i kruha, predstavila proizvod iz svoje ponude bezglutenskog asortimana Rica. Radi se o pecivu od brašna tapioke (koje ne sadrži gluten) bez dodane soli čiju aromu daje sir kao dodatak u malom postotku.

Svi zainteresirani građani mogli su ovaj petak 16.10.2015. na informativo-edukativnom štandu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo degustirati „bublice" od tapioke, te dobiti važne informacije i zdravstvene savjete liječnika o preporučenim dnevnim dozama soli  i drugim prednostima zdrave prehrane.

Kroasana Opatija pridružila se provedbi Strateškog plana za smanjenje soli u prehrani, HZJZ i na način da je u svim svojim prodajnim mjestima organizirala mogućnost kupnje ostalog pekarskog progama sa smanjenim udjelom soli.